Hop on-hop off-busser i London

busHop on-hop off er en veldig praktisk måte å se en by på. Det finnes flere byer som har dette tilbudet, og tilbudet går ganske enkelt ut på at man kan kjøpe en bussbillett, og deretter gå på og av bussene hvor og når man vil. Dermed kan man selv bestemme hvilke turistattraksjoner man vil besøke. Noe av det mest praktiske, er kanskje at man kan bestille billettene på nettet.

Slik fungerer det

En billett har en varighet på viss mange timer, for eksempel 24 timer eller 48 timer. I løpet av denne tiden, kan man gå av og på bussene så mange ganger man vil. Det er mange busser som kjører den samme ruten, og man kan gå av og på hvilken som helst av disse bussene i løpet av tiden billetten er gyldig. Hvis man bestiller billetter på nettet, må man bytte dem inn i bussbilletter når man kommer til London. Dette gjøres på faste busstasjoner i byen. Husk å ta med ID med bilde.

The Original Tour

originaltourDette er den mest populære ruten i London. Bussene stopper på mer enn 90 holdeplasser. Disse bussene har en guide som snakker engelsk, og man kan også få lydguide på spansk, fransk, tysk, italiensk, portugisisk og russisk, i tillegg til engelsk. Bussene på denne turen kjører 4 linjer, og billetten inkluderer også en sightseeing båttur på elven Themsen. Billettene kan bestilles på forhånd, og man trenger ikke å bestemme hvilken dato man skal bruke dem. Billettene gjelder i 1 måned, men når man først har begynt å bruke dem, gjelder de i 24 eller 48 timer. Barn under 4 år reiser gratis sammen med en voksen, mens eldre barn betaler barnebillett.

Andre turer

goldentoursI tillegg til The Original Tour, finnes det mange andre billetter å velge blant. Golden Tours har 60 stopp, og kjører også fire linjer. Bussturene deres har også lydguide på ulike språk. Noen billetter gjelder i 24 timer, men noen gjelder i hele 72 timer, dersom man har ekstra mye man ønsker å se. Bussene stopper ved de mest kjente attraksjonene i London. Det finnes også turer som viser deg byen om natten, og turer som inkluderer billetter til kjente steder som Buckingham Palace, The London Eye, vokskabinettet og Tower of London. Prisene varierer etter billettens gyldighetstid og etter hvilket selskap man reiser med. Billettene starter på rundt 300-350 kroner for en 24 timers billett. En 48 timers billett koster selvsagt mer. Billetter som inkluderer adgang til ulike severdigheter koster 45-72 pund. På nettet kan man ofte finne billetter til reduserte priser.

En praktisk løsning

London er en stor by, og det er langt å gå mellom alle de kjente stedene. Å ta drosje er dyrt, mens bussene er rimeligere. Når man kan hoppe av og på der man selv ønsker, får man sett alt på en enkel og praktisk måte. Guidingen på turene gjør at man lærer mer om byen, og man kan selvsagt kjøre rundt uten å gå av bussen, dersom man foretrekker det.