Hvordan ta seg til London fra Norge

flagsDet er forholdsvis lett å komme seg til London fra Norge. Den korte avstanden er kanskje en av årsakene til at så mange nordmenn reiser til London. Der kan de oppleve ekte storbyfølelse for en weekend eller en hel ferie. London har noe å by på for alle, og folk i alle aldre drar til byen hele året.

Fly til London

De fleste som reiser til London, velger å ta fly. Det er raskt, og det er også ganske rimelig. I tillegg kan man fly til London fra mange flyplasser rundt om i Norge. Det betyr at man ikke trenger å reise så langt for å finne et direktefly til London. Prisene varierer litt mellom de ulike flyselskapene, men det koster ingen formue å dra til London. Reiseavstanden er litt forskjellig alt etter hvilken flyplass man reiser fra.

airportosloFlyvninger til London tilbys blant annet fra disse flyplassene:
• Oslo Lufthavn Gardermoen
• Torp
• Trondheim Værnes
• Bergen Lufthavn
• Rygge
• Bodø

Andre reisemåter

Selv om det er raskest å dra med fly, kan man også komme seg til London på andre måter. Har man god tid, kan man ta tog til Frankrike, og deretter gjennom Eurotunnel til Storbritannia. På denne måten kan man også få med seg egen bil. Man kan kjøre til Frankrike, og ta med bilen på toget gjennom tunnelen.

Det er også mulig å ta ferge til Storbritannia. Da kan man også ta med bilen. Det kan være en del vind og bølger under overfarten, så man må være forberedt på dette. Det går ferger over fra Frankrike, men da må man jo først komme seg dit. Tidligere gikk det ferger fra Norge til Newcastle, men disse ble lagt ned i 2008.

Hva er billigst?

carDet er billigst og raskest å fly til London. Skal man ha med bilen, må man ta en lang omvei til Frankrike, og det tar både tid og det koster penger. Skal man dra på weekendtur til London, har man selvsagt ikke tid til å kjøre en omvei. Derfor er det bedre å satse på fly hvis man bare skal innom byen på en snarvisitt. Dersom turen til London er en del av en rundreise i Europa, kan det være fornuftig å ta med bilen. Da kan man kjøre gjennom andre land på veien, ta tog eller ferge over, og tilbake igjen. Men det krever at man har god tid.