Opplev The London Eye

londoneyeLondon Eye er Europas største pariserhjul, og også en stor attraksjon i besøkstall. Hjulet er 120 meter bredt, og tar passasjerene med 135 meter oppi lufta. Der er utsikten utrolig. Det er 32 gondoler på hjulet, men det er ofte kø for å være med, så man må smøre seg med litt tålmodighet.

Et tusenårsmonument

Man kan kalle London Eye et tusenårsmonument. Pariserhjulet ble bygget for å feire årtusenskiftet 1999-2000. Planen var å ta det ned igjen etterpå, men hjulet ble så populært, at det fikk stå. Rundt 3,5 millioner besøkende kommer til London Eye hvert år, og når det er klarvær, kan man se 40 kilometer i hver retning på toppen av hjulet. Hjulet roterer langsomt, og bruker en halvtime på en runde. Det stanser aldri, så passasjerene må gå på og av i fart, men det beveger seg så langsomt at det ikke er noe problem. Farten er bare 0,26 km/sekund. Hjulet har plass til 800 personer fordelt på de store glassgondolene.

Billetter og priser

eyeBilletter kan kjøpes på stedet eller på nettet. Mange bussturer inkluderer billetter til London Eye. De billigste billettene koster litt over 20 pund, men det er også mulig å kjøpe såkalte Fast Track-billetter. Da bestemmer man seg for tid og dato i forveien, og får gå rett inn, uten å stå i kø. Disse billettene koster rundt 28 pund. Ulempen med å bestille på forhånd, er at man ikke vet hvordan været blir. Er det regn eller tåke, ser man lite eller ingenting fra gondolen.

Det er også mulig å reservere en hel gondol, og ta med venner og kjente. Man kan til og med få en flaske champagne i gondolen. Gruppebilletter kan kjøpes til en rimeligere pris, dersom man er 15 eller flere personer. Hver gondol kan ta inntil 25 personer. Barn under 15 år må være i følge med voksne. Barnebilletter koster mindre, men det er ingen barnerabatt på Fast Track billetter. Den beste tiden å besøke severdigheten er tidlig på dagen, men vær oppmerksom på at det kan være disig tidlig på morgenen, så formiddagen er bedre dersom du vil se langt. Solnedgangen er fin, men mange ønsker å komme nettopp da, så det kan være kø.

Hva kan man se?

Du kan se mye fra London Eye, som:
• Windsor Castle
• Royal Opera House
• Tower of London
• St. Pauls Cathedral
• Buckingham Palace
• Themsen